Dölj ditt besök

Print Friendly

Varje gång du besöker en hemsida sparas viss information på din dator. Om du är rädd att någon ska se att du varit in på exempelvis vår sida, så kan du ta bort fotspåren ur just din dator.

Se efter vilken webbläsare du använder, det brukar stå högst uppe i fönstret. Följ sedan instruktionerna för respektive webbläsare.

Firefox 3
1. Välj ”Historik” i menyn.
2. Klicka på ”Visa all historik”.
3. Klicka på ”Idag”.
3. Högerklicka på sidorna du vill radera, välj ”Ta bort den här sidan” eller ”Ta bort all historik för webbplatsen”.

Internet Explorer 8
1. Välj ”Ta bort webbhistorik…” från Verktyg-menyn.
2. Kryssa i alla rutorna förutom ”Lösenord”.
3. Tryck på ”Ta bort”-knappen för att stänga dialogrutan.

Safari
1. Välj ”Historik” i menyn.
2. Välj sedan ”Visa historik” och ta bort de adresser som besökts och som ska döljas.

Google Chrome 7
1. Klicka på Verktyg-knappen (längst upp, till höger),
2. Klicka på ”Historik”
3. Klicka på ”Redigera objekt…”
4. Klicka på ”Ta bort all webbinformation…”
5. Se till så att valet ”Rensa webbhistorik” är markerat
6. Klicka på ”Rensa webbinformation”

Privat surfning
I många nya webbläsare är det möjligt att surfa dolt genom att öppna ett nytt fönster för privat surfning. Om du använder privat surfning behöver du inte rensa enligt ovan. I Microsoft Internet Explorer 8 heter detta alternativ InPrivate, i Mozilla FireFox 3.5 heter det Private Browsing och i Google Chrome heter det Incognito och från Safari 4 så kan man välja privat surfning från menyraden.

OBS! Även om det efter rensning inte kommer att synas vilka sidor du har besökt, så finns det en möjlighet att någon annan person som regelbundet använder datorn kan se att en rensning har gjorts.