Vad kan jag göra för att vara säker?

Print Friendly, PDF & Email

leksaksspisOm det pågår våld eller övergrepp i ditt hem just nu – ring 112.
Då kommer du till SOS alarm. De kommer fråga dig vad som har hänt och var det händer. De ser till att ni får den hjälp som ni behöver genom att skicka till exempel polis eller ambulans. Om det inte är en akut situation just nu kan du ringa till polisen på telefonnummer 114 14.

Du kan även ta kontakt med socialtjänsten i den stad eller kommun där du bor. Socialtjänsten har ansvar för att alla barn har det bra hemma.

Om du känner dig osäker på vad du ska göra så prata med någon vuxen som du litar på. Det kan till exempel vara en kompis förälder, en granne eller en lärare på skolan. De kan hjälpa dig att ta kontakt med polisen eller med socialtjänsten.

Du kan ringa eller mejla till oss på Kvinnojouren Borås. Vårt telefonnummer är 033 – 41 02 15. Om vi inte svarar kan du lämna ett meddelande eller ringa igen. Vår mejladress är info@kjboras.se

Du kan också mejla, chatta eller ringa till BRIS – barnens rätt i samhället. Där får du prata med en vuxen, och du kan alltid vara anonym. För att mejla eller chatta med en vuxen på BRIS går du in på deras hemsida www.bris.se . För att prata med någon vuxen på telefon ringer du till Barnens Hjälptelefon på telefonnummer 116 111.