Om oss

Print Friendly, PDF & Email

dockvagn

Kvinnojouren Borås är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som aktivt tar avstånd från våld i nära relationer. Vi arbetar för alla människors rätt till frihet från våld och förtryck.
Kvinnojouren Borås är medlem i UniZon (det som tidigare hette SKR, Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund), där omkring 120 kvinnojourer, tjejjourer och andra föreningar som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld ingår. Förbundet är partipolitiskt och religiöst obundet.

Det här kan vi erbjuda
På kvinnojourens skyddade boende erbjuds det lugn och den trygghet som behövs för att en våldsutsatt person ska kunna ta ställning till sin situation och planera för sin framtid.
Med hjälp av boendestöd, stödsamtal och andra verktyg stärker vi de drabbade till att kräva ett liv utan våld och skapa en plattform där de kan börja om och ta kontroll över sin egen framtid.
Kvinnojouren Borås är ett alternativ och ett komplement till samhällets institutioner och en röst i samhällsdebatten kring våld i nära relationer.

Kontakt
Ring oss på 033-41 02 15 eller mejla till info@kjboras.se.
Våra telefontider är måndag-fredag kl. 8-12 och 13-21 samt lördag-söndag kl. 9-18.

Studiebesök
Vi tar också emot studiebesök från utbildningar, föreningar, kommuner och liknande. Hör av dig per telefon 033-41 02 15!

Tjejjouren Magnolia
Till Kvinnojouren Borås hör också tjejjouren Magnolia. På magnolia.tjejjouren.se finns bland annat en frågelåda och inloggning till en chatt som håller öppet på onsdagar klockan 19-21.
Tjejjouren Magnolias primära syfte är att genom mail och chatt stödja tjejer och unga kvinnor som är eller har varit utsatta för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld samt finnas till för tjejer som behöver någon att prata med.